Ilmoittautuminen

 

ILMOITTAUTUMINEN MUSTIEN HEVOSTEN KARSINTAAN

Ilmoittautuminen vuodelle 2018 avataan 2. heinäkuuta


Vuoden 2017 infot:

22. Ilmakitaransoiton MM-kisoja vietetään Oulussa tuttuun tapaan elokuussa. Tapahtumassa nähdään kaksi tiukkaa ilmakitarataistoa: Mustien hevosten karsinta torstaina 24. elokuuta 45Specialissa, sekä MM-finaali perjantaina 25. elokuuta Kuusisaaren uudistetussa tapahtumapuistossa.

Kuten ilmakitaraverkoston yhteiset säännöt määrittelevät, vain viralliset kansalliset mestarit pääsevät suoraan MM-finaaliin. Muut ilmakitaristit pääsevät mukaan kisaan osallistumalla Mustien hevosten karsintaan, josta tuomaristo valikoi vielä muutaman kilpailijan jatkoon. Finaalissa mustat hevoset kohtaavat kansalliset mestarit ympäri maailmaa sekä viime vuoden MM-voittajan.

 

Valitse kilpailubiisisi ja lähetä se meille etukäteen

Lähetä minuutin kestoinen kilpailukappaleesi etukäteen joko .wav tai .aiff-tiedostona, tarkista että asetukset ovat muodossa 44.1 kHz, 16-bit & stereo. Tarvitsemme kilpailukappaleet mahdollisimman korkealaatuisina, joten emme vastaanota mp3-tiedostoja. Voit lähettää joko valmiiksi editoidun minuutin mittaisen pätkän tai kopion koko kappaleesta, jolloin toivottu aloitusaika tulee olla merkattuna kopioon. 

Lähetä kappaleesi digitaalisena tiedostona joko lataamalla se ilmoittautumislomakkeelle tai lähettämällä sähköpostitse osoitteeseen songs[at]airguitarworldchampionships.com. Kilpailukappaleet tulee lähettää perjantaihin 11. elokuuta mennessä, jotta tiedostojen laatu voidaan tarkistaa ja mahdolliset korjaukset tehdä ennen kisaa. Emme voi taata, että myöhässä lähetettyjä kappaleita voi käyttää tapahtumissamme, joten lähetäthän tiedoston ajoissa. 

Voit esittää eri kappaleet sekä karsinnassa että finaalissa. Merkitse kappaleesi tarkasti sen mukaan, kumpi kisaveto on kyseessä.

HUOM! Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Airnest Productions Oy eivät ole vastuussa kappaleesi esitysluvasta tai tekijänoikeuskorvauksista. Huolehdithan siis kisakappaleesi esitysluvista ennen kappaleen lähettämistä.


osallistumismaksu

Ilmakitaransoiton MM-kisojen osallistumismaksu on 25 euroa. Osallistumismaksu suoritetaan Ilmakitaransoiton MM-kisojen nettikaupassa.

Jos sinulla on kysymyksiä koskien Ilmakitaransoiton MM-kisojen ilmoittautumista ja järjestelyjä, käänny ilmakitaratoimiston puoleen. Lykkyä pyttyyn!

 

Säännöt

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja kaikki sen alaisuudessa järjestettävät osakilpailut noudattavat seuraavia sääntöjä:


1. Näkymätön soitin

Ilmakitaristin soittimen on oltava näkymätön, ts. ilmaa.

Ilmakitaristi voi soittaa sähköistä tai akustista ilmakitaraa - tai molempia.


2. Finalistit

Virallisten kansallisten osakilpailumaiden mestarit pääsevät suoraan finaaliin.

Edellisen vuoden voittajalla on suora pääsy finaaliin, mikäli hän haluaa puolustaa mestaruuttaan.

Muiden kilpailijoiden on otettava osaa Oulussa järjestettävään karsintakierrokseen. Karsintaan hyväksytään vain yksityishenkilöt: karsintaan ei hyväksytä Ilmakitaransoiton MM-kisojen lisenssiverkoston ulkopuolisten kilpailujen kautta tulleita osallistujia. Karsinnoissa kilpailijat esittävät yhden minuutin mittaisen, omavalintaisen kappaleen. Järjestäjä määrittelee vuosittain karsinnoista finaaliin pääsevien määrän. Tuomarit valitsevat karsinnoista parhaat finaaliin.


3. Kilpailun kulku

Kilpailijat esittävät finaalissa kaksi yhden minuutin mittaista kierrosta:

- Omavalintainen kappale, joka on editoitu tasan 1 minuutin pituiseksi, ja toimitettu järjestäjille 2 viikkoa ennen kilpailua. Kappale on toimitettava järjestäjien ennakkoon määräämässä formaatissa.

- Pakollinen kappale / kappaleet (1 minuutti), jonka kilpailijat kuulevat vasta juuri ennen finaalia.
Finaalissa karsinnoista selvinneet kilpailijat esiintyvät finaalin alussa ensimmäisinä satunnaisessa järjestyksessä arvotulla vuorollaan. Tämän jälkeen virallisten kansallisten osakilpailumaiden kilpailijat esiintyvät satunnaisessa järjestyksessä arvotulla vuorollaan.
 

4. Muuta

Henkilökohtaiset ilmaroudarit ovat sallittuja.

Taustayhtyeet - oikeat tai ilmayhtyeet - eivät ole sallittuja.

Ilmakitaristin asu on vapaa ja hän voi käyttää rekvisiittaa haluamallaan tavalla.

Ilmakitaristi voi käyttää halutessaan aitoa plektraa tai soittaa vaikkapa näppäilemällä.

Ilmakitaristi vastaa esityskappaleensa muokkaukseen ja editointiin liittyvistä oikeuksista sekä muista mahdollisista tekijänoikeuksien selvittämisestä. Airnest Productions Oy vastaa live-tapahtuman musiikkiluvista. Suomessa musiikin tekijänoikeuksista ja käyttöluvista vastaa Teosto.

Ilmakitaristi sitoutuu allekirjoittamaan kilpailijasopimuksen Airnest Productions Oy:n kanssa. Airnest Productions Oy lähettää sopimuksen sähköpostitse vastaanotettuaan osallistujan ilmoittautumislomakkeen.

 

Airnest Productions Oy pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.


Ilmakitaransoiton MM- kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa. Tämän vuoksi kilpailun päätteeksi kaikki maailman ihmiset kutsutaan soittamaan ilmakitaraa yhtä aikaa, maailman pelastamiseksi.

MAKE AIR, NOT WAR

Oulu - Skandinavian pohjoinen pääkaupunki. Valloittava luonto, huippuluokan teknologia ja eläväinen kaupunkikulttuuri. Nuori väestö, työ- ja opiskelumahdollisuuksia sekä rikasta kulttuurielämää. Yhdistelmä urbaania suurkaupunkia ja kodikasta kylää. Aito innovaatio syntyy hypystä tuntemattomaan – ylitä odotuksesi Oulussa.